Câte cursuri specializate trebuie să parcurgi ca să ajungi Maestru Ciocolatier?-by Roxana Stirbu, CEO Guilty Pleasure – love made chocolate

Câte cursuri specializate trebuie să parcurgi ca să ajungi Maestru Ciocolatier?-by Roxana Stirbu, CEO Guilty Pleasure - love made chocolate

Într-o lume dominată de producția în masă și de automatizare, există încă meșteșuguri care se bazează pe măiestria umană, atenția la detalii și, nu în ultimul rând, pe pasiunea pentru artă. Unul dintre aceste meșteșuguri este arta ciocolateriei, un domeniu în care diferența dintre un produs bun și unul excepțional o face mâna și inima celui care îl creează. Dar pentru a ajunge maestru ciocolatier, câte cursuri specializate trebuie să parcurgi?

Povestea lui Roxana Știrbu, fondatoarea Guilty Pleasure-love made chocolate oferă un răspuns viu la această întrebare. Roxana nu a început cariera ca ciocolatier, ci ca inginer. Pasiunea ei pentru ciocolată a împins-o să exploreze un teritoriu nou, plin de provocări, dar și de satisfacții nebănuite. Alegerea de a deveni maestru ciocolatier nu a fost una ușoară, necesitând dedicare, curaj și o încredere neclintită în forțele proprii.

Transformarea din inginer în artist al ciocolatei a început cu un pas decisiv: participarea la cursuri specializate. Academia de Ciocolată din Marea Britanie a fost prima oprire în această călătorie, unde Roxana a petrecut luni de zile învățând de la cei mai buni. Această experiență nu a fost doar despre tehnici și rețete, ci despre a „vedea” gusturile, a înțelege cum se combină aromele și texturile pentru a crea praline și tablete de ciocolată care să stimuleze simțurile într-un mod unic.

Dar, devine evident că drumul către maestria în ciocolaterie nu se oprește la absolvirea unor cursuri, oricât de prestigioase ar fi ele. Măiestria adevărată vine din practică, din experimentare continuă, din eșecuri și succese și, mai ales, dintr-o pasiune arzătoare pentru ciocolată. Roxana își descrie atelierul ca pe un laborator de inovație, unde fiecare nouă creație este rezultatul unui proces meticulos de temperare manuală, amestecare și modelare.

În acest univers al ciocolatei artizanale, dificultatea unei execuții nu este văzută ca o problemă, ci ca o provocare. Fiecare pralină, fiecare tabletă de ciocolată este o expresie a creativității și a dedicării. Efortul manual este esențial, de la selectarea atentă a ingredientelor, până la finisarea produselor. Atenția la detalii este ceea ce diferențiază un maestru ciocolatier de un simplu producător de ciocolată.

Roxana Știrbu și echipa sa de la Guilty Pleasure-love made chocolate demonstrează că, în ciocolaterie, efortul uman și măiestria manuală sunt de neînlocuit. Fiecare produs este rezultatul a sute de ore de muncă, experimentare și perfecționare. Este un proces în care inima și mintea lucrează împreună pentru a transforma boabele de cacao în opere de artă comestibile.

În concluzie, nu există un răspuns fix la întrebarea câte cursuri trebuie să parcurgi pentru a deveni maestru ciocolatier. Cursurile specializate sunt doar începutul, fundația pe care se construiește măiestria. Ce urmează depinde de fiecare ciocolatier în parte: de pasiunea, dedicarea și dorința de a inova. Roxana Știrbu este un exemplu strălucit că, indiferent de fundalul profesional, transformarea în maestru ciocolatier este posibilă dacă există dragoste și dedicare pentru ciocolată.

La Guilty Pleasure-love made chocolate, fiecare pralină și tabletă de ciocolată este o invitație de a descoperi și celebra momentele de plăcere din viața noastră. Este o mărturie a faptului că, în spatele fiecărui produs, stă nu doar o rețetă, ci o poveste de pasiune, muncă și creativitate. Așadar, dacă visul tău este să devii maestru ciocolatier, pregătește-te pentru o călătorie fascinantă, plină de provocări, dar și de satisfacții inegalabile.