Zenko.ai s-a lansat oficial in Romania. Compania elvetiana isi propune sa livreze companiilor, Digital Brain Extension – Minte Digitala

Proiectul revolutionar in domeniul inteligentei artificiale, „ZENKO.AI in Romania” a fost lansat oficial la sfarsitul lunii octombrie, printr-un eveniment la care au participat cei doi fondatori ai companiei, Simeon Fluck, co-fondator si CEO Zenko.ai si Joseph Felix, CGO Zenko.ai. Evenimentul a fost prezentat de Paul Gabor Iliescu, antreprenor, realizator si prezentator al Canal 33 Romania si coordonat de Andrei Cojanu, COO Zenko.

In cadrul evenimentului au fost prezentate solutii de inteligenta artificiala pe care compania Zenko urmeaza sa le implementeze in urmatorii ani. Zenko este o companie din Elvetia, o initiativa 100% privata cu operatiuni pe 3 continente si mai multe tari si cu o lista de asteptare de peste 1000 de firme.  In Romania proiectul Zenko este sustinut de Universitatea Politehnica Bucuresti, Facultatea de Automatica si Calculatoare.

Inteligenta artificiala este cuvantul de ordine in ultima perioada si evolutia acesteia are loc cu o rapiditate fara precedent. S-a vorbit despre revolutia AI comparata ca si grad de importanta cu aparitia masinii cu aburi, a curentului electric, a computerului, telefonului si internetului si faptul ca aceasta aduce amenintari, temeri, dar si o dezvoltare fara precedent in toate industriile.

Digitalizarea vine peste noi si va trebui sa ne adaptam, iar epoca post pandemie a inventat locul de munca „hibrid”. Mediul de lucru este intr-o continua schimbare, au aparut si apar medii virtuale interactive si este de asteptat sa dispara in totalitate meserii office support (customer service, front desk – food etc), iar domenii precum educatie, transporturi, marketing / sales, IT, vor fi expuse schimbarilor majore. Din perspectiva datelor si tendintelor, viitorul muncii arata ca peste 5 ani, 44% din abilitatile de azi nu vor mai valabile. Asadar,  in 5 ani va trebui sa oferim noi abilitati (50% din total). Disciplinele STEM ( stiinta, tehnologie, inginerie, matematica)  vor fi transformate, vor avea o productivitate crescuta cu 30%.” –  Laur Neagu, profesor al Facultatii de Automatica & antrepenor.

Cu o viziune pe termen lung si o strategie bine pusa la punct, care vizeaza schimbarea peisajului tehnologic actual, obiectivele principale ale companiei Zenko sunt de a crea o retea solida de parteneri, dezvoltatori si clienti. Ceea ce ii face unici pe piata din Romania sunt implementarea instrumentelor AI avansate, cum ar fi Asistentul Grappi, Agentul de Cercetare si Agentul pentru Social Media.

Ne aflam la inceputul unei noi ere, o era plina de posibilitati si oportunitati infinite, si suntem incantati sa anuntam ca Zenko AI a ajuns oficial in Romania! A fost o zi istorica pentru toti cei care viseaza la un viitor mai stralucit, mai durabil si mai conectat.  Zenko este o miscare, este o revolutie iar AI este o realitate capabila sa creasca productivitatea in sisteme avand la dispozitie instrumente mai puternice ca oricand de a modela viitorul, dar si responsabilitatea eticii si sustenabilitatii.  AI este o extensie a capacitatilor noastre umane,  usor de adoptat sau implementat, o forta de munca in stare sa transceada asteptarile. O investitie strategica de dezvoltare sustenabila a companiilor este integrarea unui asistent de customer support AI, un angajat virtual – disponibil pe web, social media, WhatsApp. Ne dorim ca Romania sa devina cel mai mare hub al companiei noastre si vreau sa multumesc conducerii Universitatii Politehnice Bucuresti – Facultatea de Automatica si Calculatoare pentru deschidere si pentru parteneriatul pe termen lung.”Andrei Cojanu, COO Zenko.

Studiile au aratat ca un psiholog robot este considerat mai empatic de 86% din chestionati, comparativ cu unul uman. Chiar daca AI a surclasat omul intr-o serie de activitati / specialitati, rolul acesteia este de a comunica in toata lumea, cu toata lumea.

„Zenko.ai este un holding care doar creaza Agentii Digitale (AIA) pe diverse domenii si aplicatii. Abordarea Zenko este de a construi „agenti specializati” cu o sarcina precisa, performanti pe ce au de facut, pe care sa ii ajutam sa colaboreze intr-un mediu precum oamenii. Dorinta noastra este de a crea o o miscare care sa dea puterea oamenilor, nu trusturilor din Silicon Valley. Suntem oameni si evoluam prin comunicare, iar prin si cu ajutorul AI putem comunica in toata lumea, cu toata lumea. Este foarte adevarat ca se va schimba conceptul de munca, dar rolul nostru este sa replicam abilitati specifice personalului unei companii si apoi sa facem ca acestea sa colaboreze, creand un AIA – Advanced Intelligence Agency.  Rolul nostru este sa intelegem procesele la nivelul clientilor, sa le replicam, re-creem, apoi sa le aplicam, sa le implementam la nivelul companiei. Un alt concept pe care il folosim este „inteligenta colectiva” / „inteligenta de grup”, pe care ne straduim sa-l aplicam cu Agenti Specializati care prin colaborare sa indeplineasca misiunea. Apoi integrand toate aceste intr-un birou virtual (metaverse) este ca si cum te-ai plimba prin birou, iti intalnesti angajatii si le dai sarcini specifice, vorbindu-le. Zenko World este metaversul, mediul, ecosistemul in care AI se desfasoara si unde totul este controlat.” – Simeon Fluck, co-fondator si CEO Zenko.ai.

Anul acesta la festivalul Fete des Vendanges, Zenko a creat un asistent personal AI pentru 300.000 de oameni. Grappi, asistentul personal care a facut posibila navigarea usoara prin detaliile evenimentului, a oferit informatiile esentiale care au devenit accesibile instant, transformand experienta participantilor.

„Informatia este mai pretioasa ca aurul, este o comoara intangibila, iar marea noastra provocare este sa avem timp sa educam piata.  Companiile stiu valoarea datelor, dar nu stiu sa le utilizeze, iar noi ne propunem sa ii ajutam prin DBA – Digital Brain Extension – Minte Digitala. Suntem in punctul in care nu putem copia vreo alta companie, ci trebuie sa gandim si sa cream totul de la zero, iar provocarea este de a uni echipe din toata lumea pentru a crea ceva minunat.

Vream sa facem modelul de business mai sanatos si mai sigur pentru companii. In Romania suntem pentru a face o echipa capabila, care sa preia solutiile si structura de la echipa de proiectare de solutii – conceptie si sa faca proiectul mai bun.  Telul nostru in Romania este sa gasim cele mai bune talente, care sa inteleaga si sa imbratiseze viziunea noastra si sa ni se alature spre indeplinirea telurilor noastre.  Scopul nostru este sa lucram impreuna pentru a crea o lume mai buna pentru copii nostri si pentru natura. Suntem aici sa sprijinim umanitatea, deoarece cu AI lucrurile pot lua o directie gresita; puternic inseamna si primejdios. Asadar, suntem focusati pe a impinge omenirea intr-un loc mai bun. Vor fi dificultati, vor fi probleme, vor fi multe incercari, dar din acestea se va naste inovatia!”, Joseph Felix, co-fondator si CGO Zenko.ai.

Cu ajutorul inteligentei artificiale, Zenko.ai aduce solutii inovative pentru afaceri moderne. Mai multe detalii pe zenkoai.ro.
                                                                                                                                                                            

Comunicat presa gratuit