Demontarea miturilor despre manichiura semipermanentă: Adevărul dezvăluit

Demontarea miturilor despre manichiura semipermanentă Adevărul dezvăluit.jpg

În lumea manichiurii semipermanente, există multe mituri care circulă. Să separăm faptele de ficțiune și să descoperim adevărul din spatele acestor concepții greșite.

O manichiură semipermanentă, cunoscută și sub denumirea de manichiură cu gel, este un tip de tratament pentru unghii care folosește un tip special de ojă de unghii care se întărește sub lumină UV sau LED. Acest proces de întărire creează un finisaj rezistent și durabil care poate dura până la două săptămâni fără să se ciobească sau să se estompeze. Spre deosebire de oja de unghii tradițională, care poate dura câteva minute să se usuce și poate să se ciobească ușor, manichiurile bazate pe oja semipermanenta pentru unghii oferă un finisaj lucios și fără ciobire aproape instantaneu. Principala diferență între o manichiură semipermanentă și oja de unghii tradițională stă în formularea produselor. Ojele de unghii tradiționale sunt de obicei realizate cu solvenți care se evaporă când sunt expuși la aer, ceea ce le face să se usuce pe unghii. Pe de altă parte, manichiurile semipermanente folosesc oje pe bază de gel care necesită lumină UV sau LED pentru întărire. Această formulă de gel permite un finisaj mai flexibil și mai durabil în comparație cu oja de unghii obișnuită. O altă diferență majoră este procesul de aplicare. În timp ce oja de unghii tradițională poate fi aplicată acasă folosind doar ojă și o pensulă, manichiurile semipermanente necesită adesea aplicare profesională într-un salon. Procesul implică aplicarea mai multor straturi de bază, strat de culoare și strat superior, fiecare strat fiind întărit sub lumină UV sau LED înainte de a trece la următorul pas.

Sunt manichiurile semipermanente dăunătoare pentru unghii?

Manichiurile semipermanente sunt în general considerate sigure pentru majoritatea oamenilor atunci când sunt făcute corect de către un profesionist instruit. Cu toate acestea, tehnici incorecte de aplicare sau îndepărtare pot cauza potențial daune unghiilor. Unul dintre riscurile asociate cu manichiurile semipermanente este suprafierul unghiilor naturale în timpul pregătirii pentru tratament. Tehnicianul poate fi nevoit să șlefuiască ușor suprafața unghiilor pentru a crea o mai bună aderență pentru oja. Dacă aceasta șlefuire se face prea agresiv sau prea frecvent, poate slăbi unghiile și le poate face mai predispuse la rupere. Un alt risc este utilizarea substanțelor chimice agresive în timpul procesului de îndepărtare. Unele saloane pot folosi acetona sau alti solvenți puternici pentru a îndepărta oja de gel, ceea ce poate usca unghiile și cuticulele dacă nu sunt hidratate corespunzător ulterior. Este important să alegeți un salon care folosește tehnici blânde de îndepărtare și oferă instrucțiuni corespunzătoare de îngrijire după tratament pentru a minimiza orice daune potențiale.

Pot provoca manichiurile semipermanente infecții sau alte probleme de sănătate?

Când sunt făcute corect, respectând practicile adecvate de igienă, manichiurile semipermanente nu ar trebui să provoace infecții sau alte probleme majore de sănătate. Cu toate acestea, există câțiva factori de luat în considerare care ar putea crește potențial riscul. Una dintre preocupări este posibilitatea contaminării bacteriene sau fungice dacă nu sunt respectate protocoalele corecte de igienă la salon. Este important ca tehnicianul să dezinfecteze instrumentele și stațiile de lucru între clienți, iar clienții să se asigure că vizitează un salon de încredere, cu bune practici de igienă. În plus, unele persoane ar putea fi alergice sau sensibile la anumite ingrediente din ojele de gel, din geluri pentru unghii UV sau din produsele folosite în timpul procesului de aplicare. Aceasta poate duce la iritații ale pielii, roșeață, mâncărime sau chiar o reacție alergică. Este întotdeauna o idee bună să efectuați un test de probă înainte de a face o manichiură semipermanentă dacă aveți alergii sau sensibilități cunoscute. În general, atât timp cât alegeți un salon de încredere, respectați bunele practici de igienă și ascultați-vă corpul pentru orice semne de disconfort sau iritație, riscul de infecții sau probleme de sănătate cauzate de manichiurile semipermanente este minim.

În concluzie, manichiurile semipermanente, cunoscute și sub denumirile de manichiură cu gel, oferă un finisaj rezistent și durabil, care rezistă la ciobire și estompare. Când sunt făcute corect de către un profesionist instruit și respectând practicile adecvate de igienă, acestea sunt în general sigure și nu cauzează daune sau probleme de sănătate semnificative. Este important să alegeți un salon de încredere, să respectați bunele practici de igienă și să fiți conștienți de orice alergii sau sensibilități pentru a minimiza orice riscuri potențiale.