Durata de viață a implanturilor dentare – cât timp durează și cum să le îngrijești

Durata de viață a implanturilor dentare este un subiect important de discutat pentru pacienții care se gândesc să își înlocuiască dinții pierduți sau deteriorați. Implanturile dentare sunt o soluție excelentă pentru înlocuirea dinților lipsă, dar este important să înțelegem cât timp pot dura și cum să le îngrijim pentru a prelungi durata lor de viață. In acest articol o sa vedem informatii despre implanturi dentare dar si unde le putem pune. Recomandarea noastra este Cris Smile.

Cris Smile este un cabinet stomatologic modern și bine echipat, situat în sectorul 5 din București. Echipa de medici stomatologi experimentați și specializați în diverse ramuri ale stomatologiei oferă servicii de înaltă calitate, printre care și implanturile dentare. Cris Smile se mândrește cu o abordare centrată pe pacient, unde empatia și profesionalismul se întâlnesc într-un mediu prietenos și relaxat, care îi ajută pe pacienți să își depășească frica de stomatolog. De la prima vizită, pacienții se pot aștepta la un tratament personalizat, precum și la cele mai bune soluții de îngrijire a dinților și a gingiilor.

În general, implanturile dentare pot dura între 10 și 15 ani, în funcție de mai mulți factori, cum ar fi:

 • Calitatea osului

Calitatea osului este unul dintre factorii importanți în determinarea duratei de viață a implanturilor dentare. Dacă osul este sănătos și capabil să susțină implantul dentar, acesta poate dura mai mult timp. În schimb, dacă osul este slăbit sau prea subțire, implantul poate fi mai puțin stabil și durata sa de viață poate fi redusă.

 • Calitatea implantului

Calitatea implantului este un alt factor important în determinarea duratei de viață a implanturilor dentare. Implanturile de calitate superioară pot dura mai mult timp și pot fi mai rezistente la uzură și deteriorare decât cele de calitate inferioară. Este important să alegeți un implant dentar de calitate superioară și să vă asigurați că este instalat de un medic stomatolog cu experiență și cu un istoric de succes în implanturile dentare.

 • Îngrijirea postoperatorie

Îngrijirea postoperatorie este un alt factor important în determinarea duratei de viață a implanturilor dentare. Pacienții trebuie să urmeze cu atenție instrucțiunile postoperatorii ale medicului stomatolog, cum ar fi evitarea alimentelor tari și a alcoolului și curățarea cu grijă a dinților și a gingiilor. O igienă orală bună este esențială pentru menținerea sănătății implantului dentar și prelungirea duratei sale de viață.

 • Controale regulate la stomatolog

Controalele regulate la stomatolog sunt, de asemenea, importante pentru menținerea sănătății implantului dentar și prelungirea duratei sale de viață. Medicul stomatolog poate verifica starea implantului și poate identifica eventualele probleme sau deteriorări, precum și recomanda tratamente sau proceduri pentru a preveni problemele și pentru a prelungi durata de viață a implantului dentar.

Cum să îngrijim implanturile dentare pentru a prelungi durata lor de viață

Îngrijirea adecvată a implanturilor dentare este esențială pentru a prelungi durata lor de viață și pentru a menține sănătatea generală a gurii și a gingiilor. Iată câteva sfaturi despre cum să îngrijești implanturile dentare:

 • Utilizați o periuță de dinți moale

Folosiți o periuță de dinți moale pentru a curăța dinții și a proteja gingiile delicate din jurul implantului dentar. Periajul regulat al dinților și al gingiilor este important pentru prevenirea formării plăcii și a bacteriilor, ceea ce poate duce la inflamație și la deteriorarea implantului dentar.

 • Utilizați o pastă de dinți non-abrazivă

Utilizați o pastă de dinți non-abrazivă pentru a curăța dinții și a proteja implantul dentar. Pastă de dinți abrazivă poate zgâria suprafața implantului dentar și poate duce la deteriorarea acestuia în timp.

 • Folosiți ață dentară

Folosiți ață dentară pentru a curăța între dinți și pentru a preveni formarea plăcii și a bacteriilor. În cazul implanturilor dentare, este important să utilizați ață dentară moale și să nu exercitați prea multă presiune asupra implantului.

 • Evitați alimentele dure

Evitați alimentele dure și cele care necesită un efort mare de mușcare, precum nucile, înghețata și gumă de mestecat. Aceste alimente pot exercita presiune asupra implantului dentar și pot duce la deteriorarea acestuia în timp.

 • Evitați alimentele și băuturile acide

Evitați alimentele și băuturile acide, cum ar fi citricele, sucurile de fructe și băuturile carbogazoase. Aceste alimente și băuturi pot eroda smalțul dinților și pot duce la deteriorarea implantului dentar.

 • Nu folosiți dinții pentru a desface obiecte

Nu utilizați dinții pentru a desface obiecte sau pentru a desface capacele. Aceste acțiuni pot duce la deteriorarea implantului dentar și pot scurta durata sa de viață.

 • Înlocuiți periuța de dinți la fiecare trei luni

Înlocuiți periuța de dinți la fiecare trei luni sau atunci când se uzează. O periuță de dinți uzată poate fi mai puțin eficientă în curățarea dinților și poate duce la formarea plăcii și a bacteriilor.

 • Programați controale regulate la stomatolog

Programați controale regulate la stomatolog pentru a verifica starea implantului dentar și pentru a preveni sau trata eventualele probleme sau deteriorări. Medicul stomatolog poate recomanda tratamente sau proceduri pentru a prelungi durata de viață a implantului dentar și pentru a menține sănătatea generală a gurii și a gingiilor.

Vrei sa iti recastigi zambetul perfect? In cabinet stomatologic sector 5 –  Cris Smile Studio, te asteptam sa descoperi avantajele procedurii de inserare a unui implant dentar. Este o metoda moderna, eficienta si sigura de a-ti reface dantura. Beneficiezi de tehnologie de ultima generatie si de o echipa de medici stomatologi cu experienta si profesionalism. Nu mai amana sa iti recastigi zambetul perfect, programeaza-te acum la Cris Smile Studio!