Cum recunoști și elimini gândacii de bucătărie: soluții eficiente și profesionale

Gandacii de bucatarie (Blattella germanica) sunt o problemă comună în locuințe, datorită faptului că se adaptează și se înmulțesc rapid în medii prielnice. Aceste insecte pot fi dăunătoare pentru sănătatea oamenilor, deoarece se hrănesc cu resturile alimentare și pot contamina suprafețele pe care le ating. Pentru a scăpa definitiv de acești invadatori, este important să urmezi câțiva pași și să apelezi la ajutorul profesioniștilor.

Cum recunoști un gândac galben roșcat de bucătărie?

Un gândac de bucatarie poate fi recunoscut după aspectul său, având o lungime de 13-15 mm și este de culoare galben-maroniu. În cazul femelelor, se observă o culoare mai intensă în zona gâtului, în timp ce la masculi se remarcă două dungi maro închis în același loc. Nu pot zbura, însă acest lucru este compensat de cele două antene foarte lungi și de corpul aplatizat, care le oferă agilitate.

Cât trăiește un gândac galben roșcat de bucătărie și cum se înmulțește?

Durata de viață a acestor insecte este cuprinsă între 100 și 200 de zile, iar în funcție de tipul de mediu, se vor înmulți rapid. După o săptămână de la împerechere, femelele încep să poarte pe partea posterioară a corpului ootecile, care au în jur de 36 de ouă. Ulterior, femelele expulzează ootecilele în apropierea unei surse la apă pentru a ecloza. În decursul a două luni de viață, insectele ajung deja la maturitatea sexuală, ceea ce înseamnă că procesul de înmulțire va avea loc din nou. Din acest motiv, a doua etapa de dezinsectie ar trebui executată nu mai târziu de 18 – 21 de zile. Datorită condițiilor prielnice din casele oamenilor, specia se reproduce cu ușurință.

De ce sunt dăunători gândacii de bucătărie?

Gândacii de bucătărie pot provoca probleme de sănătate pentru oameni, deoarece pot transmite boli prin contaminarea alimentelor sau a suprafețelor pe care le ating. De asemenea, pot provoca alergii și pot agrava problemele respiratorii la persoanele sensibile.

Cum poti scapa definitiv de gandacii de bucatarie?

Substanțele utilizate de Compania DDD pentru dezinsecția împotriva gândacilor de bucătărie sunt avizate și certificate de autoritățile competente și respectă normele de siguranță pentru mediu și sănătatea publică. Acestea sunt biocide, adică au rolul de a combate și elimina organismele dăunătoare precum gândacii de bucătărie, dar în același timp, nu prezintă un risc major pentru oameni, animalele de companie sau mediul înconjurător.

Este esențial să știi că aceste substanțe nu sunt periculoase pentru speciile nevizate (oameni, animale de companie) după ce au fost aplicate profesionist și s-au uscat pe suprafețe. Cu toate acestea, este important să respecți recomandările furnizate de echipa de profesioniști înainte, în timpul și după tratament pentru a te asigura că toate măsurile de siguranță sunt respectate.

Cum îți poți preveni apariția gândacilor de bucătărie?

O metodă eficientă de a preveni apariția gândacilor de bucătărie este menținerea curățeniei în locuință. Eliminarea resturilor alimentare, păstrarea alimentelor în recipiente închise, curățarea frecventă a zonelor din jurul chiuvetei și a aragazului, precum și eliminarea corectă a gunoiului, sunt măsuri esențiale pentru a evita atragerea acestor dăunători.

De asemenea, este recomandat să verifici și să repari orice fisură sau gaură din pereți, pardoseală, ferestre sau uși, deoarece acestea pot reprezenta căi de acces pentru gândacii de bucătărie.

În cazul în care observi semne ale prezenței gândacilor de bucătărie în locuința ta, nu aștepta să se agraveze problema. Contactează imediat o echipă de profesioniști precum Compania DDD pentru a identifica și elimina sursa infestării.

Echipa noastră de specialiști în DDD este formată din experți calificați și certificați, cu o vastă experiență în industrie și o pregătire tehnică solidă. Personalul nostru urmează periodic cursuri de instruire și actualizare, în conformitate cu standardele europene și internaționale, astfel încât să putem oferi întotdeauna cele mai bune servicii de DDD posibile clienților noștri.

Compania noastră oferă o gamă largă de servicii de DDD, adaptate nevoilor specifice ale clienților noștri. Aceste servicii includ dezinsecția, dezinfectarea și deratizarea locuințelor, birourilor, magazinelor, restaurantelor, hotelurilor și multe altele. De asemenea, oferim servicii de identificare și evaluare a riscurilor, precum și soluții personalizate pentru a vă ajuta să preveniți infestarea cu dăunători.

La Compania DDD, înțelegem importanța siguranței și a protecției mediului înconjurător. De aceea, utilizăm numai produse și metode ecologice și non-toxice în cadrul serviciilor noastre de DDD, care nu au efecte negative asupra sănătății oamenilor, animalelor sau mediului înconjurător.

Suntem mândri să oferim clienților noștri cele mai bune servicii de DDD, în conformitate cu cele mai stricte standarde de calitate și siguranță. Suntem dedicați să oferim soluții rapide și eficiente pentru problemele dvs. de dăunători, astfel încât să puteți avea liniște deplină în locuința sau afacerea dvs.

La Compania DDD, suntem mereu la dispoziția clienților noștri. Pentru orice întrebare sau problemă legată de DDD, nu ezitați să ne contactați. Suntem aici pentru a vă ajuta!

Motive pentru a alege Compania DDD:

  1. Experiența și expertiza – Compania DDD are o experiență vastă în domeniul deratizării, dezinfectării și dezinsecției, fiind prezentă pe piața serviciilor de igienă și sănătate publică de mai bine de 15 ani. Avem o echipă de profesioniști calificați și bine pregătiți, care folosesc cele mai bune practici și cele mai noi tehnologii pentru a garanta un serviciu de înaltă calitate pentru clienții noștri.
  2. Calitatea serviciilor – Compania DDD oferă servicii de înaltă calitate, cu un grad ridicat de eficiență, fiabilitate și siguranță. Utilizăm produse și tehnologii de top pentru a garanta cele mai bune rezultate, având în vedere cerințele și nevoile specifice ale fiecărui client.
  3. Protecția mediului – Suntem o companie responsabilă și respectăm mediul înconjurător. În acest sens, utilizăm produse ecologice și prietenoase cu mediul, având grijă să protejăm biodiversitatea și să minimizăm impactul asupra mediului în timpul serviciilor noastre.
  4. Certificări și standarde – Suntem o companie certificată și avem standarde înalte în ceea ce privește calitatea serviciilor noastre. Avem certificate de instruire și formare profesională conform O.M.S. nr.1225/2003 și certificare de absolvire a cursurilor de igienă modul V (dezinsectie, dezinfectie si deratizare) conform noii metodologii din 13 iulie 2022, Aprobata prin ORDINUL nr. 2.209/4.469/2022. De asemenea, respectăm cerințele standardului ISO 16.636 – Cepa Certified.
  5. Personalizarea serviciilor – Compania DDD își adaptează serviciile la nevoile și cerințele specifice ale fiecărui client, oferind soluții personalizate și eficiente. Avem o gamă largă de servicii, care pot fi personalizate în funcție de nevoile și cerințele specifice ale clienților noștri. De asemenea, oferim consultații și sfaturi profesionale, pentru a ajuta clienții să prevină infestarea cu dăunători în viitor.

Compania DDD® este mereu pregătită să intervină atunci când aveți nevoie de serviciile noastre. Cu echipele noastre de intervenție la dispoziție 24/24, suntem mereu la un telefon distanță de dumneavoastră.

Indiferent de natura problemei dvs. de dezinsecție, dezinfectare sau deratizare, suntem aici pentru a vă oferi soluții rapide și eficiente. Dacă aveți nevoie de serviciile noastre, tot ce trebuie să faceți este să solicitați o programare prin una dintre metodele de contact indicate mai sus.

Datele noastre de contact sunt mereu la dispoziția dvs. pentru a putea solicita o programare. Dispeceratul nostru de comenzi poate fi contactat la numerele de telefon 021/9662 sau 0763.662.662. De asemenea, vă puteți contacta direct sediul central, la numerele de telefon 021.345.06.88 și 021.345.08.22 sau la numărul de telefon dedicat București Ilfov 0786.727.027. Pentru zona de Vest (Timișoara, Cluj Napoca și Târgu Jiu) puteți suna la numărul 0766.472.274, iar pentru zona de Est (Constanța și Panciu) sunați la 0784.399.333. Dacă preferați să ne scrieți, puteți face acest lucru prin intermediul adresei de e-mail [email protected].

Dacă sunteți interesat de programarea telefonică, programul nostru de lucru este de luni până vineri, între orele 09:00 și 18:00. Indiferent de ora sau ziua din săptămână, însă, puteți să ne sunați pentru a solicita serviciile noastre, iar echipa noastră de intervenție va fi mereu pregătită să vă ofere soluții rapide și eficiente.