Fixative pentru coafurile de zi cu zi

Fixativele sunt armele de bază ale femeilor care își doresc o coafură care să reziste pe o perioadă cât mai mare de timp. În ultima vreme, fixativele au început să fie folosite atât la ocazii speciale pentru a susține coafuri extravagante, dar și în rutina zilnică de aranjare a părului pe care multe dintre femei o au. Dacă și tu folosești fixativul zilnic sau îți dorești să o faci, dar ai anumite nelămuriri despre ce efect va avea acesta asupra părului tău, paragrafele ce urmează sunt pentru tine! În rândurile următoare vom afla informații prețioase pe care orice femeie ar trebui să le știe despre lucrurile de care trebuie să ții cont atunci când te coafezi zilnic utilizând fixativ și cel mai important dacă există fixative care să nu îți afecteze părul.

În cazul în care rutina ta zilnică de îngrijire a părului implică utilizarea fixativului trebuie să ai în vedere anumite aspecte care să te ajute în menținerea sănătății părului tău, cum ar fi:

  • Să alegi produse potrivite pentru textura și tipul tău de păr, de exemplu pentru părul subțire folosește produse cu fixare ușoară și pentru cel gros produse cu fixare mai puternică;
  • Să cureți părul regulat pentru a îndepărta reziduurile lăsate de fixativ;
  • Să eviți utilizarea în exces a produsului, adăugând treptat mai mult fixativ nu excesiv din prima;
  • Să îți stilizezi părul atunci când este complet uscat;
  • Să păstrezi o distanță între păr și fixativ atunci când îl aplici;
  • Și nu în cele din urmă, să efectuezi tratamente de hidratare a părului din când în când.

În cazul în care te-ai întrebat vreodată dacă toate fixativele de pe piață sunt dăunătoare părului tău sau există și unele a căror formulă nu îl afectează acum vei afla răspunsul! Există fixative a căror formulă este concepută să nu cauzeze daune semnificative părului, dar în același timp să îl fixeze ajutându-te în stilizare. Câteva dintre aceste fixative ce nu dăunează părului sunt:

  • Fixativele fără alcool- deoarece nu vor deshidrata părul și scalpul;
  • Fixativele pe bază de apă- sunt ușoare, nu încarcă părul și sunt ușor de îndepărtat fără a lăsa reziduuri;
  • Fixativele cu ingrediente hidratante- ajută la menținerea hidratării părului;
  • Fixativele fără parabeni și sulfați- aceste substanțe fiind dăunătoare pentru păr dacă sunt folosite pe termen lung;
  • Fixativele cu protecție termică- în cazul în care folosești și aparate de styling care generează căldură;
  • Fixativele cu fixare medie sau ușoară- pentru utilizare zilnică, deoarece cauzează mult mai puține daune în comparație cu cele cu fixare puternică.

În concluzie, fixativele pot fi folosite în rutina zilnică a îngrijirii părului dacă toate condițiile prezentate anterior sunt respectate pentru ca părul tău să nu se deterioreze în timp, iar sănătatea lui să fie afectată. Nu ezita să te informezi permanent despre cum îți poți menține părul sănătos, despre ce este benefic pentru acesta sau nu și cel mai important despre modul în care poate fi stilizat atât la ocazii, cât și zilnic fără a fi pus în pericol!