Tratamente pentru păr

Părul spune foarte multe despre noi ca persoană și reprezintă cartea noastră de vizită. Pentru a avea un păr sănătos și a-l menține frumos este important să aflam de la experți care sunt nevoile scalpului și ce tip de păr avem. În acest fel, îi putem oferi părului o îngrijire specială. De ce specială? Pentru că nu există o îngrijire universală.

Într-un ritual minim de îngrijire pentru un păr sănătos ținem cont de câteva aspecte: 

– Spălarea corectă a părului – este important să alegem corect temperatura apei, aceasta trebuie să fie călduță pentru a îndepărta reziduurile și sebumul, o temperatură mai rece nu va degresa suficient de bine părul, iar o temperatură prea fierbinte va deteriora părul și va dauna scalpului.

– Ca o regulă generală, șamponarea părului se va face de două ori. Prima șamponare va degresa scalpul, iar cea de a doua va curăța în profunzime lungimea acestuia.           

 – Alegerea șamponului potrivit în funcție de nevoile scalpului și nevoile firului de păr – ar fi excelent ca șamponul să fie recomandat de către experți în timpul consultanței. 

 – În ritualul de îngrijire acordam atenție atât scalpului, cât și părului.

Un scalp sănătos înseamnă un păr frumos, de exemplu dacă scalpul este sensibil se recomandă un șampon cu agenți tensioactivi de origine naturală care curată ușor scalpul și părul. Acesta conținând glicerina vegetală și 92% ingrediente de origine vegetală, formula fără sulfați, fără siliconi și fără ingrediente de origine animală.  

Pentru lungimea părului se recomandă folosirea unei măști hrănitoare sau reparatoare o dată pe săptămână. În cazul în care spălatul părului se face de mai multe ori pe săptămână, se recomandă folosirea unui balsam pentru tipul de păr, alternând cu masca sau tratamentul care se va aplica pe lungimea părului doar o dată pe săptămână. Și tot în ritualul de îngrijire este recomandată utilizarea unui ulei.

Uleiul are rolul de a hrăni părul în profunzime și ajută la coafare, oferind o finisare versatilă.  

Un cunoscut ulei de păr este cel cu extract de ceai alb, semințe de macadamia și ulei de avocado, acesta are o formulă ușoară creând un efect lucios. 

În cazul părului lung care a suferit modificări ale structurii firului, se recomandă un ritual de îngrijire și de refacere a structurii, care ajută părul să fie mai rezistent.

Îngrijire și tratamente în funcție de tipul de păr

Părul deteriorat

Părul deteriorat este foarte uscat, lipsit de strălucire și se încurca frecvent. Astfel, pe lângă ritualul de îngrijire, va fi absolut necesară utilizarea unui tratament intensiv de reparare cu până la 95%. Un tratament intensiv cu aminoacizi care se vor depozita până în Cortex și va oferi rezistența părului. Datorită acestui fapt, părul devine mai ușor de descurcat. 

Părul subțire

Cauza principală pentru acest tip de păr este diametrul mic al firului și excesul de sebum. În acest context părul este lipsit de volum, firul este subțire și, de cele mai multe ori, părul se electrizează.

Deoarece părul subțire este fin și rar, există tendința de îngrășare, iar spălarea va fi de mai multe ori pe săptămână.

În cazul acestui tip de păr este recomandată utilizarea unui șampon și a unei măști cu ingrediente delicate. Șampon transparent Refresh cu menthol și un tratament leave-in – pentru a obține un păr curat si ușor de descurcat.

Tot în acest caz, este foarte potrivită folosirea unui spray de volum cu extract de tapioca ce absoarbe sebumul, prelungește și reîmprospătează volumul părului, acesta fiind cunoscut ca șampon uscat. 

Părul gras

În multe cazuri părul este gras când scalpul produce mai mult sebum din cauza modificărilor hormonale. Folosirea regulată a uscătorului duce la agresarea firului de păr, dar și la îngrășarea acestuia. Aerul cald provoacă uscarea scalpului și crește cantitatea de sebum, recomandarea este ca aerul să fie setat la o temperatură cât mai mică. 

Curățarea eficientă a părului și a scalpului gras se face cu un șampon îmbogățit cu extract de lotus, care ajută la purificare și regenerare, lăsând părul moale și neted. Iar pentru vârfuri, este recomandată o cantitate foarte mică de balsam.  

Părul vopsit

În cazul părului vopsit, este foarte important ca acesta să fie îngrijit în mod constant cu produse de hidratare care ajută la menținerea culorii. 

După un proces de colorare a părului se recomandă ca acesta să fie spălat la 4-5 zile de la serviciul de colorare. În tot acest timp, pigmenții de culoare din firul de păr se stabilizează, iar culoarea va rezista mai mult timp.

Este important să știm că în anumite orașe apa conține foarte mult calcar și metal, iar aceste componente pot distruge părul, mai ales când acesta este vopsit și culoarea are nevoie de protecție.

Se recomandă folosirea în rutina de îngrijire o gamă specifică părului vopsit. O gama de produse ce conține EDDS, care încapsulează reziduurile de cupru și contribuie la menținerea vibrantă a culorii. Histidina și vitamina E ajută la controlul procesului de oxidare după colorare și la protejarea culorii. 

Este foarte bine ca tratamentele de păr începute la salon, să fie continuate acasă, pentru a acoperi toate nevoile părului și pentru a obține beneficii maxime.