8 motive pentru care un antreprenor sa apeleze la servicii de contabilitate

8 motive pentru care un antreprenor sa apeleze la servicii de contabilitate

Contabilitate este un domeniu pe care în ziua de astăzi îi sperie pe mulți antreprenori aflați la început de drum. Deși, fiecare antreprenor tinde să facă totul pe cont propriu, externalizarea anumitor servicii cruciale pentru activitatea sa este soluția optimă, deoarece câteodată responsabilitatea este prea mare sau poate nu ne pricepem într-un anumit domeniu.

De aceea, în acest articol, vă vom prezenta 8 motive pentru care merită să apelați la o firma contabilitate in Bucuresti:

1. Aveți parte de expertiză contabilă

Ca antreprenor, s-ar putea să nu aveți cele mai conturate idei despre o afacere. O firmă de contabilitate vă oferă expertiză contabilă – de la înregistrarea în ordine a documentelor, întocmirea unui diagnostic financiar sau întocmirea bilanțului contabil, toate aceste operațiuni ajută la luarea deciziilor strategice și calculate în cadrul companiei.

2. Economisești timp

Contabilitatea este un domeniu stufos, iar când afacerea ta se dezvoltă, timpul dedicat acesteia este foarte prețios și trebuie folosit în mod eficient. O echipă de experți contabili se poate ocupa de partea contabilă a firmei dumneavoastră, cât timp dumneavoastră vă dedicați timpul activității în sine și a profitului firmei.

3. O firmă contabilă are un preț mai mic

Față de un contabil intern, o firmă de contabilitate are un preț comparativ mai mic deoarece aceasta are deja un portofoliu bine stabilit. Nu mai trebuie să aveți cheltuieli adiționale cu echipamente (calculatoare, programe), mobilier sau licențe de contabilitate, aceste lucruri fiind deja realizate de echipa contabilă.

4. Firma de contabilitate este responsabilă de angajații și acțiunile ei

Atunci când aveți un contabil intern, angajat, acesta reprezintă o responsabilitate mare în relația cu autoritățile. Dacă acesta, din lipsă de profesionalism, greșește sau nu depune toate documentele necesare la timp, puteți fi supus unor amenzi și penalități. Prin colaborarea cu o firmă de contabilitate, veți avea liniștea că activitatea contabilă este gestionată de profesioniști responsabili și că firma contabilă va răspunde pentru eventualele greșeli sau omisiuni.

5. Plătiți mai puține taxe

Colaborarea cu o firmă de contabilitate vă aduce beneficii fiscale suplimentare. Cheltuielile asociate serviciilor de contabilitate, inclusiv factura emisă de firma noastră, pot fi deduse în totalitate în cadrul afacerii dumneavoastră.

Acest lucru înseamnă că puteți reduce impozitul pe profit plătit de companie, având în vedere că aceste cheltuieli sunt considerate necesare și justificate pentru desfășurarea activității. De asemenea, este important să discutați cu experții noștri contabili pentru a vă asigura că obțineți toate beneficiile fiscale disponibile în baza colaborării cu firma noastră de contabilitate.

6. Nu aveți grija schimbărilor legislative

Este esențial ca o afacere să fie la curent cu toate modificările legislative în vigoare. Firma noastră este mereu în pas cu reglementările legale – asigurându-ne mereu că modul nostru de lucru este în conformitate cu cele mai recente schimbări și este adaptat procedurilor contabile legale.

7. O firmă contabilă se adaptează oricărui profil de activitate

Este posibil ca un contabil intern să nu aibă experiență cu fiecare profil de activitate al firmelor. O firmă de servicii contabile are experiență cu firme din diverse domenii, permițându-le să fie mai flexibili.

În cadrul firmei noastre de contabilitate in Bucuresti, Contab Secure Solutions, avem o experiență de peste 10 ani în domeniu, cu experți contabili calificați, pregătiți pentru a gestiona firma dumneavoastră.

Avem în portofoliu firme cu profil de: Producție, Comerț, Restaurante, Servicii, Construcții, Cabinete veterinare, IT, Publicitate.

8. Reducerea riscului de erori în cadrul firmei

Un alt beneficiu major al utilizării serviciilor de contabilitate profesionale este reducerea riscului de greșeli sau erori în cadrul evidenței contabile. Chiar și cele mai mici greșeli în documentele financiare pot avea consecințe grave și pot afecta negativ stabilitatea financiară a afacerii. Contabilii profesioniști sunt meticuloși în gestionarea datelor financiare și pot detecta și corecta rapid eventualele erori.

Concluzie

În concluzie, pentru un antreprenor, apelul la servicii de contabilitate poate reprezenta o alegere înțeleaptă și benefică pentru dezvoltarea și prosperitatea afacerii sale. Prin externalizarea contabilității către o firmă specializată, antreprenorul beneficiază de numeroase avantaje.

Expertiza contabilă oferită de către specialiștii din cadrul firmei și externalizarea contabilității economisește timpul antreprenorului, permițându-i să se concentreze pe activitățile cheie ale companiei și pe creșterea profitului.

Un alt beneficiu important este costul mai mic al colaborării cu o firmă de contabilitate față de angajarea unui contabil intern, fără a mai fi nevoie de investiții suplimentare. De asemenea, firma de contabilitate își asumă responsabilitatea acțiunilor și respectarea termenelor legale, eliminând riscul de amenzi sau penalități pentru nerespectarea obligațiilor fiscale.

8 motive pentru care un antreprenor sa apeleze la servicii de contabilitate
8 motive pentru care un antreprenor sa apeleze la servicii de contabilitate