Cine câștigă Europa League? Anglia dă principalele favorite!

Europa League este cea de-a doua competiție fotbalistică continentală, ca importanță, iar ultimii ani au provocat o mulțime de evenimente interesante în cadrul turneului. Câștigătoare surprinzătoare, câștigătoare cu repetiție, dar și meciuri deosebit de atractive. Acestea au fost ingredientele care au făcut din Europa League, deseori, o competiție mai interesantă decât însăși Liga Campionilor.

Pentru acest sezon, lucrurile se anunță a fi din nou atractive atât pentru fanii de rând, cât și pentru cei cu adevărat pasionați, care pariază pe meciurile de fotbal din Europa League. Află, în continuare, cele mai importante detalii despre competiție, când va avea loc finala, unde se va disputa și cine sunt cluburile favorite la cucerirea trofeului.

Englezii, favoriții principali la câștigarea Europa League

În ultimii ani, echipele din Anglia au impresionat în UEFA Champions League, însă de la succesul lui Chelsea, înregistrat în 2019 în finala cu Arsenal, câștigată cu 4-1 de către The Blues, niciun club din Albion nu a mai câștigat Europa League. Lucrurile s-ar putea schimba în acest sezon, deoarece bookmakerii dau două formații englezești drept favorite la trofeu. Clasamentul celor 5 favorite arată astfel:

  1. Liverpool FC – cota 5,00
  2. Brighton and Hove Albion – cota 13,00
  3. AS Roma – cota 15,00
  4. Villarreal FC + Bayer Leverkusen – cota 17,00
  5. West Ham United – cota 21,00

Așadar, 3 dintre cele 6 cele mai bine cotate cluburi pentru câștigarea trofeului sunt din Premier League. West Ham este câștigătoarea en-titre a Conference League și va juca în grupa A, alături de Olympiacos, Freiburg și Backa Topola. Liverpool s-a calificat după ce a terminat pe locul 5 în Premier League și va face parte din gurpa E, alături de LASK Linz, Union Saint-Gilloise și Toulouse. 

Brighton are parte de cea mai interesantă grupă, respectiv grupa B, din care mai fac parte Olympique Marseille, Ajax și AEK Atena. Finala Europa League va avea loc în data de 22 mai 2024, pe Aviva Stadium, din Dublin. Pariorii trebuie să fie, însă, atenți, la un amănunt extrem de important, dacă vor să mizeze pe câștigătoarea Europa League.

Atenție la cluburile din UEFA Champions League

La fel ca în ultimele ediții, și în acest sezon vor ajunge în Europa League formațiile care încheie pe locul 3 grupele din UEFA Champions League. În ediția precedentă, au avut parte de această soartă FC Barcelona, Sporting Lisabona, FC Sevilla sau Juventus. Doar FC Barcelona a dezamăgit, dintre numele prezentate, fiind eliminată în play-off de către Manchester United.

În schimb, Sporting a prins sferturile, Juventus a ajuns până în semifinale, acolo unde Sevilla a eliminat-o înainte de a câștiga finala contra celor de la AS Roma. Așadar, echipele care provin din UEFA Champions League pot reprezenta o amenințare importantă pentru cluburile din Europa League, inclusiv pentru Liverpool, Brighton sau AS Roma, favoritele bookmakerilor în acest sezon.

În concluzie, acestea sunt cele mai importante informații pe care trebuie să le știi despre noua ediție a Europa League, favoritele la câștigarea competiției și cotele de care poți profita la pariuri. Alege să mizezi pe favoriții tăi, în mod responsabil, pentru a putea să te distrezi la fiecare partidă și să trăiești meciurile așa cum se cuvine!

Sursa foto: Unsplash.com